Vaillant recoVAIR VAR 150/4


Kompakt mennyezeti készülék ideálisan alkalmas a maximum 90 m2 alapterületű lakásokig. Belvárosi elhelyezkedésű, jelentős forgalommal terhelt telepítéshez speciális szűrőt építtethet be, ami kiszűri a levegőből a legfinomabb porszemeket is. A helytakarékos mennyezeti készülék ugyanolyan rugalmassággal telepíthető, mint a hozzá tartozó légcsatorna rendszer. Tartozék-kínálatunk segítségével a légcsatornák a padlóba vagy az álmennyezet alá is elrejthetők. A lakótérben történő telepítés éppolyan észrevehetetlen, mint a halk üzem.

Ár: 468 310 Ft + ÁfaHUNHVE-180 Max. légszállítás: 200 m3/óra


HUNHVE-180

Ezt a hővisszanyerős lakásszellőztető készüléket lakások, kissebb családi házak, irodák, orvosi rendelők stb. hővisszanyerős, energia takarékos szellőztetéséhez ajánljuk. A hővisszanyerős lakásszellőztető 100% friss levegővel látja el a rendszerre rákötött helységeket. A belső elszívott, majd a külső térbe kidobott levegő egy ellenáramú alumínium hővisszanyerő betéten keresztül átadja a hőt a kívülről beszívott, majd a helyiségekbe befújt friss levegőnek. Az elhasznált elszívott levegő a hővisszanyerő betétben nem találkozik a beszívott friss levegővel. A használatához légcsatorna rendszert kell a házba, lakásba kiépíteni. A készüléket fagymentes helyre kell beszerelni, kialakításánál fogva álmennyezetbe szerelhető (szigetelt padlástér, garázs, mosókonyha, pince ….). Gyárilag beépítésre került a fokozatmentes ventilátor fordulatszám szabályzó, mely megkönnyíti a végső beszabályzást.

Ár: 196.850.- Ft + ÁfaVaillant RecoVAIR VAR 260/4


Családi házakban a hővisszanyeréssel üzemelő recoVAIR kontrollált lakásszellőztető fali készülék gondoskodik a friss és egészséges levegőről. Alkalmazásával az elhasznált levegő hőtartalmát használjuk a kintről beáramló hideg levegő felmelegítéséhez.
A nagyon finom pollenszűrő csak a por- és pollenszemcséket nem engedi be a házba, ami nem csak az allergiában szenvedőknek könnyebbség. A CO2 és a pára szintén a szabadba jut és ahhoz, hogy háza hűtése éjszakánként ingyenes legyen, a hő-visszanyeréses szellőztetés a gyárilag beépített modulációs bypass segítségével teljesen kikapcsolható. A recoVAIR lakásszellőztető az egészséges helyiségklíma mellett lakóháza épületszerkezetének értékállóságáról is gondoskodik, mert képes meggátolni a penészgombák elszaporodását. Az integrált páratartalom érzékelőnek köszönhetően egész télen is kellemes beltéri levegőt élvezhet anélkül, hogy ehhez ablakot kellene nyitnia, így ezzel együtt energiát takarít meg.
A recoVAIR lakásszellőztető fali készülékek tökéletesen alkalmasak felújításra, valamint új építésű lakóingatlanokba is. Hermetikusan szigetelt épületek esetén – a fűtés és hőszigetelés függvényében – már elő van írva a lakótér szellőztetés, mert csak ezzel lehet elegendő légcserét biztosítani. A lakókomfort mérete alapján kétféle teljesítmény-nagyság és azon belül pedig kétfajta felszereltség választható. Kivitelezője a szükséges légcsatorna rendszert pontosan az Ön igényeinek és a ház adottságainak megfelelően tudja légcsatorna tartozék kínálatunkból összeállítani.

Ár: 537 110 Ft + ÁfaHővisszanyerős lakásszellőztető készülék


Térfogatáram: 250 m3/h. A készülék alkalmas egy 100 m2-es családi lakóingatlan szellőztetésére, hővisszanyeréssel 85-98% hatásfok mellett!

Súlya csupán 20kg, elektromos fogyasztása 2×28 W !

Ár: 299 930 Ft + Áfa

Szabályzás egyénre szabása: A készülék vezérlését, a Megrendelő igényei szerint programozzuk, legyen az akár páratartalomhoz, vagy külső-belső levegő hőmérséklethez kötött.

Például, ha kikötjük, hogy a befújt levegő hőmérséklete ne legyen kevesebb mint 17°C, ezt mi felprogramozzuk a szabályzóra és onnéttól ez figyelembe véve teszi a dolgát.

Kiköthetjük ugyanezt páratartalomra, vagy időprogramra is. Innét már csak a képzelet szabhat határt, mindezt alacsony árak mellett!

Ár: 299 930 Ft + ÁfaHővisszanyerős egy-helyiséges szellőztető


  • HUNHVF-100     20 m3/h –  70 790 Ft + Áfa
  • HUNHVF-125     50 m3/h –  89 990 Ft + Áfa
  • HUNHVF-150     80 m3/h –  109 990 Ft + Áfa

Egyszerű kiépítés, csupán egy lyukat kell kialakítani a falban 16-18 cm átmérővel és már csak be kell kapcsolni! Alacsony üzemeltetési költség; max 36W fogyasztás mellett már biztosított is az adott helyiség akár 80 m3-es friss levegő utánpótlása óránként, szinte veszteség nélküli szellőztetés.

Példa: -9,8 °C külső hőmérséklet esetén a befújt friss levegő hőmérséklete 16,40 °C, 19,40 °C belső hőmérséklet mellett.

Egyéni igényre szabás lehetősége: A színek, a falvastagság miatti hossz, egyaránt választható.

Ár: 70 790 Ft + ÁFA